HOUSING ACTION DAYS 2024!

Van 27 MAART TOT 7 APRIL zijn het Europese Housing Action Days!

2023 was een jaar met toenemende sociale ongelijkheid, xenofobie, en repressie van sociale bewegingen en minderheden in Europa. Het is ook een jaar geweest waarin het hebben van een dak boven je hoofd voor steeds minder mensen vanzelfsprekend is geworden. Daarom roepen we samen met de European Action Coalition op tot een week lang aan decentrale woonacties door heel Europa!

Organiseer en mobiliseer mee!

Europese week aan decentrale acties!

Om op Europees niveau radicaal rechtvaardig woonbeleid af te dwingen, organiseert de Europese Actie Coalitie voor het recht op wonen en de stad ook dit jaar weerde Housing Action Days. Van 27 maart tot 7 april 2024 gaan we opnieuw een week lang, door heel Europa, de straten op om actie te voeren en worden er in tientallen landen tegelijkertijd decentrale acties georganiseerd voor het recht op wonen en de stad. Ook jij kunt hier lokaal aan bijdragen. Organiseer tijdens de Housing Action Days een actie bij jou in je buurt, dorp, of stad!

Voorgaande jaren zijn er tijdens de Housing Action Week tientallen acties georganiseerd. In Nederland werden er o.a. flyer-acties georganiseerd, woonprotesten zoals het Woonprotest in Arnhem, een huurdersactie bij de Amsterdamse verhuurder Rochdale en in Haarlem gingen activisten de straat op met sjablonen en krijtspray. Benieuwd wat er nog meer georganiseerd werd? Bekijk hier het volledige overzicht van Nederlandse acties tijdens de Housing Action Days 2023, of bekijk hier het volledige overzicht van de meer dan 90 (!) acties die georganiseerd werden door heel Europa.

Meld je actie aan!

Heb je ideeën voor acties of heb je hulp nodig bij de organisatie en mobilisatie? Meld je actie bij Woonopstand aan via of neem contact met ons op via woonopstand@disroot.org. Of mail ons voor acties in Den Haag via organisatie@woonverzet.nl

We zullen gezien worden, we zullen gehoord worden, en we zullen gezamenlijk ten strijde trekken! Word ook onderdeel van de brede Europese woonstrijd!

Lees de originele oproep voor de #HAD24 in verschillende talen via de website van de EAC en download de HAD24 graphics voor jou oproep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *